ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият ирански преговарящ ще се срещне с представител на ЕС в Ню-Йорк

10.09.2013

 

 

Катрин Ащон, ръководителят на дипломацията на ЕС, заяви, че преговорите с представителя на Иран по въпроса за “ядрената задънена улица” ще се състоят в края на септември в Ню-Йорк (САЩ). Тя уточни, че вече се е договорила с преговарящия по телефона.

Съобщава се, иранската страна ще бъде представена от Мохаммад Джавад Зариф. Да преговаря по ядрените проблеми е възложено на Министерството на външните работи (МВнР) на Иран, чийто ръководител е Зариф. Срещата ще се състои в рамките на 68-та Генерална асамблея на ООН. Асамблеята започва на 17 септември, разискванията са планирани за периода от 24 септември до 2 октомври.

По-рано Катрин Ащон заяви, че международната общност е готова да сътрудничи с новият екип от ирански преговарящи и се надява на положителен резултат от бъдещите срещи. По данни на агенция Reuter, по време на срещата в Ню-Йорк страните трябва да определят датата за преговорите на Иран с “шесторката” (държавите постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и ФРГ).

По време на телефонния разговор с Ащон Зариф е подчертал, че ядреното оръжие не е част от политическата стратегия на Иран, затова републиката е крайно заинтересована от снемане на международното напрежение.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2013/09/06/peregovory-s-iranom/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари