ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – AP-1000 – въвеждането на трети блок на АЕЦ «Вогтл» може да се проточи до 2018 година

15.08.2013

 

Въвеждането в промишлена експлоатация на трети блок на АЕЦ «Вогтл» може да стане на 6 януари 2018 година. Това съобщи на 8 август независимият наблюдател на проекта Уилям Джейкобс в посмен отчет до Комисията по комунални услуги на щата Джорджия. Според думите му, е уточнена във вътрешния интегриран мрежов график на генералните изпълнители на проекта – компаниите «Westinghouse Electric» и «Chicago Bridge & Iron».

Съгласно графика на експлоатиращата организация «Georgia Power», трети блок ще бъде пуснат в промишлена експлоатация през последното тримесечие на 2017 година, а четвърти блок – през 2018 година. Първоначалните планове предполагаха въвеждането в експлоатация на двата блока да стане през април 2016 и 2017 година съответно.

Изместването на сроковете е свързано с по-късното издаване на лицензията, а след това с последващото изменение на условията на действие на комбинираните лицензии за строителство и експлоатация. Според новите разчети на «Georgia Power», строителният цикъл от изливането на първия бетон до пускането на блока в промишлена експлоатация ще продължи 54 месеца.

 

 

Изливането на фундамента на трети блок завърши на 14 март. Съответно пускането на енергоблока в промишлена експлоатация трябва да стане през септември 2017 година. «Georgia Power», от една страна не приема графика на изпълнителите, а от друга страна – изразява съмнения, че блокът може да бъде пуснат през септември, отбелязва Джейкобс.

Източник: http://www.nuclear.ru/rus/press/nuclearenergy/2131500/?send_friend=1

Б.Р. До сега във всички рекламни проспекти срокът за изпълнение на проекта AP-1000, от първия бетон до въвеждането в промишлена експлоатация, се декларираше на 36 месеца. Изтъкваха се упорито предимствата на модулната конструкция, но рекламата затова е реклама! Не знам дали самите разработчици са си вярвали.

Tags: ,

One Response to САЩ – AP-1000 – въвеждането на трети блок на АЕЦ «Вогтл» може да се проточи до 2018 година

  1. Момчил on 15.08.2013 at 9:05

    Строи се на модули, ако има как да се транспортират. Ако няма как – конвенционално.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари