ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран е готов да нанесе удари по обекти на НАТО на територията на Турция

01.12.2011

 

Иран има готовност да нанесе удари по обектите на противоракетната отбрана (ПРО) на НАТО на територията на Турция в случай, ако Техеран бъде заплашен от САЩ или Израел, съобщи в събота местната информационна агенция  Mehr News Agency http://www.mehrnews.com/en/newsdetail.aspx?NewsID=1470172 , позовавайки се на командващия аерокосмическото подразделение на Корпуса на стражите на ислямската революция Amir Ali Hajizadeh.

 

“Ако пред нас възникне заплаха, ние първо сме готови да нанесем удари по ПРО на НАТО в Турция, след което си поставяме задача със свои сили да нанесем удар по други региони”, – казва Хаджизадех.

 

Той добавя също, че политиката на САЩ и Израел спрямо Ислямската република е принудила Техеран да преразгледа отбранителната си доктрина, и сега “ще отговаря на заплахата със заплаха”.

 

През септември 2011 година имаше съобщения, че Анкара и Вашингтон са подписали документ за разполагането в Турция на американски радар в рамките на създаваната от Североатлантическия алианс система за противоракетна отбрана (ЕвроПРО). Съгласно този договор се предвижда радара да се монтира във военната база край град Kurecik в провинция Малатя, в юго-източната част от страната.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари