ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Бушер” излезе на 75% от номиналната мощност

29.11.2011

На 24 ноември първата в Иран и в региона ядрена електроцентрала край Бушер, достроена от руската компания “Атомстройэкспорт”, излезе на 75% от номиналната мощност.

 


За това съобщи по иранската телевизия ръководителя на Организацията по атомна енергия на Иран (AEOI)Ферейдун Аббаси Давани. Сега се изпълняват изпитанията по програмата за усвояване на това ниво на мощност.

 

“Ако не се случат някакви нещатни ситуации, то ние планираме да изведем енергоблока на пълната проектна мощност (1000 MW) по време на декадата “Фаджр” (Изгрев)”.

 

Това са ежегодни тържества от 1 до 10 февруари, с които се отбелязва годишнината от ислямската революция през 1979 година.

 

Организацията по атомна енергия на Иран (AEOI) е държавно монополно предприятие, контролиращо работата на обектите от ядрената енергетика на страната. Щаб-квартирата и се намира в Техеран.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари