ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Повишено съдържание на радиоактивен цезий отново е намерено в ориз от японската префектура Фукушима

28.11.2011

Повишено съдържание на радиоактивен цезий отново е намерено в ориз, произведен от пет ферми в префектура Фукушима в Япония, предава телевизионния канал NHK.

 

Превишаването на нормата е било фиксирано в ориз, отгледан в района Онами в покрайнините на административния център на префектурата Фукушима.

 

При държавна норма 500 бекерела на килограм, в необработения ориз от Онами, е регистрирано максимално съдържание от 1,27 хиляди бекерела на килограм.

 

Първия случай, когато след аварията на АЕЦ „Фукусима-1″ повишено съдържание е било открито в основния продукт на японската трапеза – ориза е на 11 ноември в същия район, където са били засети 420 декара.

 

Сега властите в префектурата извършват детайлно изследване на ориза, събран от всичките 154 фермерски стопанства в района. До излизане на резултатите, фермерите бяха помолени да не предлагат ориза за продажба.

 

Забрана за реализация на ориза добит през тази година от този район е направена от централното правителство преди една седмица.

 

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари