ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ издаде документ по съхраняването на знанията на АЕЦ

29.07.2013

 

Документът е озаглавен: Влиянието на управлението на знанията върху организационната работа АЕЦ – Резултати от глобално проучване – IAEA-TECDOC-1711, „The Impact of Knowledge Management Practices on NPP Organizational Performance – Results of a Global Survey“.

Достъпът до електронната версия на документа и условията за получаването на печатната версия ще намерите ТУК.

В документа, освен много информация за АЕЦ по света, ще намерите резултатите от изследване на отношението към проблема за съхраняването на знанията в различните централи и влиянието на различните практики за съхраняване на знанията върху организационната ефективност на АЕЦ.

В хода на изследването на атомните електроцентрали е бил изпратен въпросник (има го в приложенията на документа), който е трябвало да бъде запълнен от старшите ръководители на централите. На молбата на МААЕ са откликнали всичко 124 централи. Отговорите от тях са конфиденциални, обаче в документа са направени общите изводи, получени след анализиране на отговорите им.

Изводите, направени в документа, свидетелстват, че в резултат на изследването са били получени емпирични доказателства за важността на практиките по съхраняване на знанията за организационната ефективност на АЕЦ.

От документа също може да се добие общо впечатление за позицията на отрасъл относно съхраняването на знанията.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари