ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна съвместно с НАТО започна обезвреждането на РАО, намиращи се на територията на военните бази

15.07.2013

По думите на ръководителя на мисията на Украйна при Северноатлантическия алианс Игор Долгов, радиоактивните отпадъци ще бъдат погребани повторно в забранената зона на Чернобилската АЕЦ. Тези действия са предвидени в рамките на съвместния проект, разчетен за 4 години.

 

 

“Това не е ядрено гориво, това са нискоактивни отпадъци. Останали от дейността на съветската армия. Наличните хранилища на тези военни обекти не са предназначени за продължително погребване”, – подчерта той, като добави, че за реализирене на програмата са предвидени 25 милиона евро.

Трябва да се знае, че през 1996 година Украйна се обяви за безядрена държава. През пролетта на 2010 година Президентът на Украйна Виктор Янукович гарантира извозването на всички запаси от високообогатен уран.

Източник: РИА-Новости.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари