ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Италия – ето защо алтернативната енергетика има такова мощно лоби

09.07.2013

Италианската мафия пере пари във вятърни електроцентрали и преживява добре за сметка на селскостопанските субсидии от Европейския съюз.

 


Анализът на финансовите потоци показва, че от всички предприятия на алтернативната енергетика мафията най-лесно успява да припечелва от вятърните електроцентрали.

По-рано тази година италианските власти блокираха активите на сицилийски бизнесмен на стойност повече от 1,5 милиарда долара. Основната му дейност е била в областта на ВЕИ.

Преди година полицията арестува активите на калабрийската мафия Ндгарети на стойност 350 милиона евро, включително и най-голямата вятърна електроцентрала в Европа.

За операции в областта на възобновяемата енергетика мафиотите използват множество компании, регистрирани извън Италия – Сан Марино, Германия, Швейцария.

Италианската организирана престъпност представлява най-сериозната заплаха за Европейския съюз като цяло от всички мафиотски групировки.

Само операциите на клана Ндрагети се оценяват на повече от 44 милиарда евро за година. Счита се, че оборотът на всички подобни формирования е съизмерим с БВП (брутния вътрешен продукт) не само на най-малките от държавите в ЕС.

Източник: http://publicatom.ru/blog/ecoblog/5789.html

Tags: ,

2 Responses to Италия – ето защо алтернативната енергетика има такова мощно лоби

  1. n/a on 09.07.2013 at 19:46

    ЕК да проверят и тук ВЕИ-та на ББ

  2. Петър Пенчев on 10.07.2013 at 1:18

    Коментар на Александър Кашъмов, адвокат по делото, Ръководител на Правния отдел към Програма Достъп до информацията – за спиране строителството на ядрения реактор в София/Авторът няма връзка с никоя, в т.ч. ядрената, мафия в България/.

    http://blog.aip-bg.org/publications/793

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари