ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA подписа съглашения за сътрудничество с две японски компании

18.06.2013

Групата AREVA подписа съглашения с две японски компании за сътрудничество при пускането в промишлена експлоатация на завода за преработка на ОЯГ в Рокас и за извеждането от експлоатация на АЕЦ “Фукушима-1”.

Страните планират разширяване на сътрудничеството при допълнителните оценки на безопасността на завода в Рокас. AREVAсъщо ще предостави техническа експертиза при строителството на този завод, базиран на технологията MELOX.

Второто съглашение Л. Урсел подписа с президента на компанията ATOX Тосиказу Ягучи. Документът е продължение на сътрудничеството, започнато “преди повече от 2 години.”

“В контекста на формирането на съвместното предприятие в бъдеще това сътрудничество ще позволи съвместно да се разработват иновационни решения, насочени, на първо място, към екологична реабилитация на площадката на АЕЦ “Фукушима-1” и региона”, – съобщиха на 7 юни от AREVA.

 

 

Двата документа са подписани в Токио в присъствието на президента на Франция Франсоа Оланд и премиерът на Япония Синдзо Абе.

Източник: Nuclear.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари