ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Драгомир Стойнев: За рестартиране на проекта АЕЦ „Белене” в близките дни не може да се говори

01.06.2013

 

За рестартиране на проекта АЕЦ „Белене” в близките дни не можем да говорим. Това заяви на заседанието на Обществения съвет министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Стойнев обясни, че в общественото пространство се е появила информация, че от 5 юни българското правителство ще стартира проекта „Белене”.

 „Няма такова нещо, защото няма политическо решение”, заяви Драгомир Стойнев.

Според него – трябва да се актуализира икономическо-технически анализ на проекта и да се съобрази с бъдещото потреблението на електроенергия през следващите години.

Енергийният министър коментира още, че най-важен е резултатът, от който хората и българският бизнес да бъдат удовлетворени. „Не трябва да се правят резки движения и да се взимат решения на парче. Грешно разбран проблем ще ни доведе и до грешна политика. Ние в момента нямаме право на грешка, ако други правителства са си позволявали да вървят по течението, да не взимат конкретни мерки, ние нямаме този шанс”, посочи още министър Стойнев и подчерта, че „от решенията, които ще се вземат, ще зависи бъдещето на страната, защото енергийната системата е пред колапс”.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1789385

 

Б.Р. На сайта на МИЕ са публикувани биографични данни за новия министър. Мисля, че ще ви бъде интересно да се запознаете с тях.

http://www.mi.government.bg/bg/teams-minister-1/dragomir-stoinev-21.html

Още по-интересно ще бъде да се разбере кой ще бъде заместник-министър с ресор енергетика. Но за сега съставът на политическия кабинет не е публикуван. Запознати спрягат за поста Явор Куюмджиев.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19