ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДП РАО домакинства семинар на МААЕ по извеждане на ядрени мощности

28.05.2013

 

В периода 27-31 май 2013 г. в България се провежда регионален семинар на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) на тема „Извеждане от експлоатация на АЕЦ с реактори тип ВВЕР”. 

 

 

Във форума вземат участие експерти от Германия, Норвегия, Русия, Украйна, Казахстан, Румъния, Унгария, Литва, Чехия и Словакия и представители на МААЕ. От българска страна в работата на семинара се присъединява група ръководители и експерти от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО), които ще представят в няколко презентации опита на Предприятието по основната тема. В събитието се включват и представители на Агенцията за ядрено регулиране и неправителствената организация БУЛАТОМ.

 

 

Форумът бе открит от директор на дирекция „Извеждане от експлоатация” в ДП РАО –  Георги Гьошев.

Последните два дни от семинара ще се проведат в Козлодуй, където участниците ще посетят спрените блокове на атомната централа, за да се запознаят с хода на демонтажните дейности, които са ангажимент на ДП РАО.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари