ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


TEPCO – определена е площадката на центъра по извеждане от експлоатация на АЕЦ “Фукушима-1”

22.04.2013

 

Изследователският център по извеждане от експлоатация на АЕЦ “Фукушима-1” ще бъде построен на територията на община Нахара в префектурата Фукушима.

 

 

Такова решение е взела комисията по извеждане от експлоатация на АЕЦ “Фукушима-1”, сформирана от енергийната компания «Tokyo Electric Power Co.» и възглавявана от министърът на икономиката, търговията и промишлеността на Япония Тосимицу Мотеги.

Населението на селището Нахара към 1 юни 2010 година е наброявало 7754 души. На 11 март 2011 година селището е пострадало от земетресението, цунами и последвалата авария на АЕЦ “Фукушима-1”. По късно е било евакуирано. В непосредствена близост до него се намира АЕЦ “Фукушима-2”.

Напомняме, че решението за създаване в префектурата Фукушима на изследователски център по извеждане на авариралата АЕЦ “Фукушима-1” беше съобщено на Министерската конференция по ядрена безопасност във Фукушима през декември 2012 година.

Източник: http://fukushima-news.ru/news/tepco_opredelila_ploshhadku_centra_po_vyvodu_iz_ehkspluatacii_aehs_fukusima_i/2013-04-17-2210

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари