ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР създаде министерство на ядрената енергетика

16.04.2013

 

В неделя, на 14 април 2013 година по централната телевизия на КНДР беше прочетен издаденият от Президиума на Върховното народно събрание на страната указ за създаването на Министерство на ядрената енергетика. Целта на създаването му е планомерното развитие на независима ядрена промишленост, увеличаване на производството на ядрено гориво и модернизация на севернокорейската ядрена енергетика като цяло.

 

 

Напомняме, че след като ООН наложи поредните санкции на КНДР през февруари 2013 година, официален Пхенян обяви за намерението си отново да въведе в режим на промишлена експлоатация реактора в Йонбьон, отказа се от всички договорености със Сеул за ненападение и предупреди целият намиращ се в страната дипломатически корпус за това, че след 19 април властите няма да гарантират безопасността на дипломатите.

Санкциите на ООН бяха наложени на КНДР след неотговарящите на международните стандарти ядрени експерименти. Наред с това, Пхенян премина в “състояние на бойна готовност”, а Южна Корея и САЩ проведоха съвместни военни учения.

Източник: http://novostienergetiki.ru/kndr-uchredila-ministerstvo-atomnoj-energetiki/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари