ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От 54 реактори в японските АЕЦ в работа са останали само 12

02.09.2011

Ръководството на компанията оператор Kyushu Electric Power Company съобщава за спирането на втори реактор в АЕЦ „Сендай“ за тримесечен ППР.

По този начин в работа от 54 енергоблока в Япония остават в работа само 12. Оператора Kyushu Electric Power Company през януари следващата година няма да има нито един работещ блок след като, през декември ще бъдат спрени за ППР два блока в АЕЦ „Генкай“.

За един от реакторите на тази централа беше получено разрешение от местните власти за повторно пускане в експлоатация след завършване на обследването. Но така и не беше пуснат, поради взетото от правителството решение спрените след земетресението реактори да се въвеждат повторно в експлоатация само след успешно преминаване на стрес-тестовете.

Ядрената енергетика осигуряваше до 30% от електроенергията на Япония преди стихийното бедствие на 11 март 2011 година.

След аварията на АЕЦ „Фукушима-1″ в Япония се засилиха настроенията за отказ от АЕЦ. Временно изпълняващия задълженията на министър-председателя до сформирането на новото правителство Наото Кан също се е изказвал за създаване в Япония на общество, “свободно от атомната зависимост”.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари