ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – на площадката на Ленинградската АЕЦ-2 завършва монтажът на най-големият немски кран в страната

11.04.2013

 Монтажът на новия гигант – крана Liebherr LR 11350 се извършва от дъщерната компания “ТИТАН-2” на холдинга ОАО «Управление автомобильного транспорта». Сдаването в експлоатация на най-мощната на ЛАЕЦ-2 товароподемна техника се планира за края на месец април.

 

 

Високопроизводителният кран LIEBHERR LR 11350 е най-големият верижен кран германско производство на територията на Русия. Гигантът е в състояние да повдига товари с маса до 1350 тона.

Същевременно, считаният до сега за най-мощен товароподемен механизъм на строителната площадка се считаше Manitowoc 18 000 – товароподемност 750 тона.

Максималната височина на повдигане на Liebherr LR 11350 е 200 метра, а максималният радиус на изнасяне на товара е 132 метра.

 

 

Този кран е незаменим помощник при строителството на големи промишлени обекти, като АЕЦ, ВЕЦ, а също така в металургията и нефтодобивната промишленост.

Самоходният верижен кран притежава съгласно характеристиките на завода-производител изключителна товароподемност във всички области на приложение, отлични характеристики относно безопасността и удобствата при работа и обслужване. Техническата поддръжка на новият кран е възложена на компанията ОАО «УАТ».

Първата задача, която се възлага на крана е монтажът на реактора и останалото тежко оборудване на ядрения остров на I енергоблок. Старият кран Manitowoc ще се придвижи в близост до II блок, където чрез него ще бъде монтиран уловителят на стопилката (ловушка расплава) под втория реактор на АЕЦ.

Източник: http://advis.ru/php/view_news.php?id=B6675882-1897-C64F-A22A-7C9C54514B81

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19