ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – за постигане на новите стандарти в АЕЦ ще са необходими повече от 300 милиона долара на блок

30.03.2013

 

Стойността на измененията, които трябва да се внесат в проектите на действащите японски блокове за привеждането им в съответствие с новите стандарти за безопасност, ще струва за всеки един блок по-малко от 10% от стойността на оборудването на нов енергоблок. Такова мнение изказа техническият директор на компанията „Hitachi GE Nuclear Energy“ Кумияки Мория.

Той напомни, че стойността на съоръжаването на нов хилядник се оценява сега средно на 500 милиарда йени (около 5,3 милиарда долара). Като делът на оборудването възлиза средно 300 милиарда йени, а за строителната част, подготовката на площадката и други – 200 милиарда йени.

Измененията в проектите на действащите АЕЦ, ще струват на експлоатиращите организации средно до 30 милиарда йени (по-малко от 320 милиона долара), счита представителят на алианса GE/Hitachi.

Основните модернизации, които в зависимост от площадката трябва да се направят са: монтиране на пасивни рекомбинатори на водород, филтри в системите за вентилация на контейнмънта, създаване на центрове за реагиране (управление на авариите) с повишена сеизмична устойчивост и построяване или надстрояване на защитни стени край морето.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари