ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съединените щати са уверени в ядрената сигурност на Пакистан

12.11.2011

САЩ изказаха увереност във възможостите на Пакистан да охранява ядрените си оръжия, отхвърляйки твърденията, направени напоследък в пресата. “Нашите виждания относно ядрената сигурност на Пакистан не са се променили”, – казва Заместник говорителят на Щатския Департамент MarkToner на ежедневния брифинг. “Уверени сме, че правителството на Пакистан е наясно с потенциалните заплахи за неговия ядрен арсенал и съобразно с това прави всичко възможно ефективно да защити материалите за своите ядрени оръжия”, – добавя той в отговор на въпрос на журналисти.

 

Говорителят коментира твърденията, миналата седмица  едновременно в TheNationalJournal и TheAtlantic, че Пакистанските ядрени авоари са несигурни. Исламабад вече отхвърли тези непотвърдени твърдения.

 

“Не мога да говоря за голословни твърдения, непотвърдени сведения, направени в различни съобщения на пресата”, – пояснява говорителят на Държавния департамент.

 

“Продължаваме да вярваме в Пакистанското правителство, че те разбират заплахата за техния ядрена арсенал и предприемат подходящите стъпки за да го опазят”, – казва той.

 

Иточник: Associated Press of Pakistan

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари