ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Състояние и перспективи на българската атомна енергетика” – семинар

11.11.2011

Еднодневен семинар на тема „Състояние и перспективи на българската атомна енергетика” организира Сдружение „Български Атомен Форум“ съвместно с „Атлантическия Клуб България“.

 

 

Събитието се провежда на 12 ноември, събота, а домакин е атомната електроцентрала.

 
Основните теми, които ще бъдат представени, са свързани с предварителните резултати от вече изготвените „стрес тестове” за блокове 5 и 6 и съответно 3 и 4 в АЕЦ „Козлодуй”, както и за проекта АЕЦ „Белене”.


В семинара са потвърдили участие представители на дипломатическите мисии в Република България от Франция, Русия, Чехия, Алжир, Южна Африка, Казахстан, Норвегия, Виетнам, Полша, Унгария, Украйна и др.


По време на кръглата маса ще бъдат задавани въпроси свързани с бъдещето на атомната енергетика, а в края на събитието е предвидено и обход на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

 

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=5723

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари