ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Японският премиер: работата на АЕЦ трябва да се възстанови за да се съхрани енергийната сигурност на страната

06.03.2013

 

 

Министър-председателят на Япония Синдзо Абе заяви на 1 март пред парламента на страната, че е необходимо отново да се пуснат в експлоатация няколко АЕЦ, спрени след предизвиканата от земетресението и цунами авария на АЕЦ “Фукушима-1”.

Според думите му, необходимостта от възобновяване на работата на АЕЦ е предизвикана от съображенията за запазване на енергийната сигурност.

Напомняме, че след най-мощното земетресение и разрушителната вълна цунами във връзка със спирането на японските атомни електроцентрали се е наложило рязко увеличаване на вноса на енергийни ресурси (природен газ, нефт и други традиционни горива) от цял свят. Това е една от причините за постоянно растящия дефицит в търговския баланс на Япония. По данни на японското правителство, през януари тази година той е достигнал 1,63 трилиона йени (17,38 милиарда долара).

Източник: BBC

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19