ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse има намерение да възобнови разглеждането на проекта AP-1000 от британският регулаторен орган

21.02.2013

Компанията „Westinghouse“ се надява да възобнови процедурата за разглеждане на проекта AP-1000 от британският регулиращ орган ONR (Office for Nuclear Regulation).

 

Това съобщи президентът на „Westinghouse UK“ Майк Тайнан, в изказването си на конференцията в Лондон на 6 февруари. Той отказа да уточни, дали „Westinghouse“ активно търси клиенти за AP-1000 в Обединеното Кралство.

През 2011 година британските регулатори издадоха за проекта AP-1000 така нареченото предварително одобрение (interim Design Acceptance Confirmation, iDAC). Обаче след това американската компания спря процеса на разглеждане на своя проект във Великобритания, позовавайки се на отсъствието на потенциални клиенти в тази страна.

За получаване на разрешение за строителство на АЕЦ в Обединеното Кралство, проектът трябва да получи освен предварителното одобрение и общо или окончателно (generic design assessment, GDA).одобрение от регулаторния орган.

Към момента на издаването на iDAC на проекта AP-1000 британските регулатори са отбелязали, че има останали още 51 въпроса към компанията „Westinghouse“, които чакат отговори.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари