ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иван Костов за проектобюджета и финансирането на АЕЦ “Белене”

07.11.2011

ГЕРБ готви финансиране на АЕЦ „Белене“ с държавни пари или държавно гарантиран дълг, заяви днес пред TV-7 лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него няма друго обяснение на предвиденото чрез проектозакона за бюджета увеличаване на държавния дълг от 13.7% до 19% от брутния вътрешен продукт (БВП). Костов предупреди, че това „буквално“ ще отдели България от „евроатлантическия свят и ще я направи енергиен сателит на Русия“.

 

„Аз с голямо притеснение анализирам бюджета и виждам, че се прави подготовка това нещо да бъде направено“, коментира лидерът на ДСБ.

  

„Това (финансирането на АЕЦ „Белене“ – бел. ред.) е единственото обяснение. Вътре (в доклада към проектозакона за бюджета – бел. ред.) не пише за държавно гарантиран заем, предполагам, че става въпрос за някаква форма на финансиране на голям инфраструктурен проект, ама много голям, защото става въпрос наистина за милиарди евро“, каза Костов.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари