ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


GE и Toshiba подписаха меморандум за партньорство в когенерацията

10.02.2013

 

В края на януари т. г. GE и Toshiba подписаха Меморандум на разбирателство (MOU) за формирането на глобален стратегически съюз, съгласно който двете компании ще разработват съвместно проекти в областта на когенерацията.

Според споразумението те ще си партнират стратегически в развитието на ново поколение когенерационни проекти с повишена топлинна ефективност.

Toshiba и GE си сътрудничат в производството на енергия от когенерация от 1982 г. Компаниите имат действащи споразумения за изграждането на проекти в Япония и ключови региони в Азия.

“Този меморандум разраства дългогодишното ни партньорство с Toshiba и ни позволява да съчетаем възможностите си, за да работим заедно по проекти в целия свят”, коментира Стийв Болзле, президент и CEO на GE Power & Water.

http://powerindustry-bulgaria.com/statiadetails.aspx?id=1141

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари