ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Искат да сменят Альоша Първанов като лидер на КНСБ в АЕЦ

01.02.2013

 

Преди дни се е провело заседание на Синдикалния съвет на Синдикат „Атомна енергетика” при Национална федерация на енергетиците към КНСБ. На форума Валентин Радославов – член на синдикалния съвет е предложил Альоша Първанов да бъде сменен като председател на организацията.

Мотивите на Радославов са били свързани с евентуалната политическа кариера на Първанов, за който неотдавна стана ясно, че ще бъде кандидат за народен представител от десните. Другият от аргументите на Радославов е свързан с Колективния трудов договор, който беше подписан преди месец. Според него има разминаване в проекта за КТД и този, който е официализиран след преговорите.

„Проектът за КТД не може да бъде подписан в същия вид поради факта, че след преговори с работодателя и уточняване възможностите на дружеството, той става документ със задължителен характер, тоест тогава се поставят подписите на работодателя и синдикатите, страна по КТД”, коментира Альоша Първанов по време на заседанието на синдикалния съвет.

„Тъй като съм предложен за кандидат за народен представител, смятам, че не съм ангажирал синдиката по какъвто и да е начин и не виждам причина да ми бъде търсена отговорност на това основание”, е отговорът на Първанов и по вторият въпрос.

По време на съвета той се е оттеглил временно докато се изясни казусът. През това време той няма да участва в заседанията на синдикалния съвет. До тогава функциите му се поемат от Анна Петрова – заместник-председател на КНСБ в Козлодуй.

„Не се притеснявам от нищо, което съм направил. Оттук насетне синдикалният съвет е органът, който ще вземе решение. Аз мога да си подам официално оставката” коментира пред Kozloduy-bg.info Альоша Първанов.

Очаква се в близките дни да се състои заседание на синдикалния съвет на организацията, на който ще се коментира казусът с председателското място в КНСБ Козлодуй.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=9035

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари