ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – МААЕ – семинар

23.01.2013

На 21 януари, Валентин Николов – изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, официално откри национален работен семинар на тема “Подновяване на лицензии и управление на стареенето на компоненти”.

 

 

Семинарът е част от проекта на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) “Помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” по Програмата за техническо сътрудничество на Агенцията.

“Този проект е една от многото важни стъпки, които всички ние трябва да извървим, за да доведем до успешен край стратегическата задача за стабилното развитие на българската икономика, а именно – продължаването на срока на експлоатация на двата хилядамегаватови блока на АЕЦ “Козлодуй”, подчерта в изказването си Валентин Николов.

В рамките на четиридневния семинар експерти от МААЕ, САЩ, Франция и Унгария ще споделят със специалисти от българската АЕЦ опита си в управлението на стареенето на материалите, в прилагането на програми за металоконтрол и др. в действащи ядрени съоръжения. Програмата на работната среща включва провеждането на кръгла маса на тема “Пътна карта към подновяване на лиценз”.

Проектът на МААЕ “Помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” ще съдейства при изготвянето на документи, необходими за кандидатстване за удължаване на срока на експлоатация на енергоблоковете.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари