ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Стойността на първият EPR във Франция нарасна до 8,5 милиарда евро

09.12.2012

Стойността на строителството на първия блок във Франция с реактор EPR-1600 ще нарасне до 8,5 милиарда евро, предават западните агенции.

Компанията EDF, отговаряща за строителството на „Фламанвил-3″, за пореден път преразгледа сметката на проекта и я увеличи с повече от 2 милиарда евро. Сега стойността на блока се оценява на 8,5 милиарда евро.

Компанията обяснява това поскъпване с необходимостта от извършване на допълнителни работи по проектирането и внасянето на изменения в светлината на поуките от аварията на Фукушима.

Пусковият срок на блока не се променя и си остава 2016 година.

Скоро след съобщението за преразглеждане на стойността, излезе новината за излизането на компанията „Enel“ от консорциума, създаден за построяването на блока, където тя притежаваше 12,5% от акциите.

От компанията EDF потвърдиха, че „Enel“ ще получи обратно около 700 милиона евро за сметка на извършените плащания, чрез които италианците са финансирали „Фламанвил-3″.

Блокът „Фламанвил-3″ трябва да стане референтен за технологията EPR. За построяването му отговаря компанията EDF. Групата AREVA в случая е само като доставчик на оборудването за ядрения остров.

Пусковият срок на „Фламанвил-3″ е 2016 година. Стойността на блока засега се изчислява на 8,5 милиарда евро. Към момента на блока са завършени около 80% от строително-монтажните работи (СМР).

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари