ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започва процедурата за избор на изпълнител на ОВОС на нова ядрена мощност

18.10.2012

Днес се проведе заседание на комисията, която трябва да направи предварителен подбор за кандидатите, които искат да изготвят задание за обхват и съдържание на доклада за ОВОС на нова ядрена мощност на площадката на „АЕЦ Козлодуй”.

Това информира Любен Маринов – изпълнителен директор на проектната компания и уточни, че седем фирми са заявили намерение за участие в процедурата.

„Сред тях има български, има и чужди компании, също и консорциуми, а нашата цел е, след като премине този предварителен подбор, да получим яснота кои фирми са допуснати и да им предоставим документи, на база на които те да изготвят своите технически и ценови предложения.

Очакваме до края на месеца да започнем преговори с потенциални изпълнители, за да изберем такъв, който да започне работа по ОВОС”, коментира Любен Маринов пред Kozloduy-bg.info.

Към момента в компанията „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” работят в няколко направления.

„Администрацията ни, която се състои от дванадесет души, подготви бюджетен план за идната година, който е внесен в принципала и очакваме коментари по нашите бизнес предложения.

От друга страна техническият екип, който е съставен от служители на АЕЦ „Козлодуй”, работи в друга насока, а именно подготовка на документация за изпълнение на два от проектите. Изпълнителят на техническо-икономическия анализ представи план за работа, искане за входни данни и програма за качество, които ние одобрихме и сега работим за подготовка на документацията.

От друга страна вторият проект, който тръгна, е избор на местоположение на предпочитана площадка. До април месец догодина „Риск инженеринг” трябва да ни предостави анализи за четирите възможни площадки с нужните изследвания, които са взети, за да можем по-нататък да имаме обосновка пред Агенцията за ядрено регулиране, когато избираме площадка”, уточни Маринов бъдещите дейности.

Припомняме, че в края на август се подписа договор с консорциума, който извършва социално-икономическия анализ за сумата от 999 500 евро. Срокът за изпълнение на дейностите е до месец март догодина. Според прогнозите на МИЕТ геоложките изследвания, които се изпълняват от „Риск инженеринг” и трябва да приключат до април 2013-та и дейностите по ОВОС, за които сега тече избор на изпълнител, ще струват не повече от 5-6 милиона лева.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8302

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари