ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Председателят на подкомисията по енергетика Дънкан – Встъпително изявление относно осигуряването на бъдещето на ядрената енергетика на Америка

24.07.2023

Председателят на подкомисията по енергетика, климат и мрежова сигурност Джеф Дънкан (R-SC) представи следните встъпителни бележки на днешното законодателно изслушване на подкомисията по енергетика, климат и мрежова сигурност, озаглавено „Разширяване на американската ядрена енергетика: Актуализиране на политики за ефективно, предвидимо лицензиране и внедряване.“

 

 

 

Ускоряване развитието на американската ядрена технология

„Днес подкомисията ще продължи своята двупартийна работа за разработване на законодателство, което да помогне за ускоряване на разширяването на американската ядрена технология.

 „Искаме да сме сигурни, че съответните закони и политики са актуални, за да дадем възможност за пълното обещание на ядрената енергия – за нацията и нашите търговски и стратегически отношения по света.

„Значението на американското ядрено лидерство – и изграждането на нашите търговски отношения – беше подчертано по време на неотдавнашния ни CODEL в Япония и Корея, с високопоставения член DeGette и няколко колеги от подкомитета.

„Това, което правим тук, може да помогне на тези взаимоотношения през следващите години.

„Нашата цел е да развием трайни и двупартийни политики, които ще разширят ядрената енергия и нейните много ползи за нацията – политики, които имат смисъл за регулирането на ядрената енергия днес, и новите технологии, които се очаква да търсят лицензиране и внедряване през следващите години.

„Това беше целта на двупартийното искане за информация към заинтересованите страни, което председателят Роджърс, членовете на ранга Pallone и DeGette и аз отправихме през април миналата година.

„В отговорите, които получихме, и в изслушванията, които проведохме досега, стана ясно, че може да се направи повече, за да се актуализира как Комисията за ядрено регулиране и Министерството на енергетиката изпълняват съответните си мисии.

„И има нарастващо признание за спешността от прилагане на реформи.“

Подробности на: https://energycommerce.house.gov/posts/energy-subcommittee-chair-duncan-opening-statement-on-securing-america-s-nuclear-energy-future

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари