ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Мисия на WANO на Запорожката АЕЦ

08.10.2012

На 5 октомври в ЗАЕЦ започна работа международна мисия на световната асоциация на ядрените оператори, експлоатиращи АЕЦ  (WANO). Мисията ще продължи до 20 октомври. В нея участват 27 експерти – представители на Токийския, Парижкия, Атлантския и Московския център, – съобщават от информационния център на ЗАЕЦ.

Проверката ще бъде извършена в следните направления: администрация и управление, експлоатация, ремонт, инженерна поддръжка, опит в експлоатацията, радиационна защита, обучение и квалификация, химия, пожарна безопасност, аварийна готовност.

За двете седмици международните експерти на WANO ще проверят воденето на технологичния процес, ще участват в изпитанията, извършвани на блоковете, ще контролират извършването на ремонтните работи, ще се запознаят с извършването на текущите планови дейности в подразделенията и службите.

В  състава на екипа са специалисти от 11 страни – Унгария, Индия, Русия, САЩ, Иран, България, Беларус, Чехия, Китай, Армения и Франция. Ръководител на екипа от експерти на WANO е Игор Владимирович Зонов (заместник на генералния инспектор – главен инспектор на ОАО «Концерн Росэнергоатом»). Експертите притежават богат опит в ядрената енергетика.

В навечерието на своето посещение в АЕЦ експертите са получили информация за общото състояние на централата, за да могат предварително да планират и всеки да подготви работата си. Някои от експертите още преди началото на партньорската проверка изпратиха своите въпроси и личните си планове за проверка на централата, за да ориентират домакините, отговорни за отделните направления за максимално продуктивна организация на работата.

През 2009 година Московският център на WANO вече направи партньорска проверка на ЗАЕЦ. Според резултатите от нея ЗАЕЦ, по нивото на експлоатация, е била призната за съответстваща на най-добрите в света.

В резултат от работата на експертите на WANO ще бъде изготвен документ, в който подробно ще бъдат изложени резултатите от проверката.

Източник: AtomNews

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари