ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Energoatom се готви да пусне въздушна линия, която ще свърже украинската и европейската енергийна система през Полша

31.03.2023

По време на работно посещение в една от украинските атомни електроцентрали (Хмелницката – б.р.) Петро Котин, президент на ДП „НАЕК Енергоатом“, инспектира състоянието на подготовката на тази линия за експлоатация и се увери, че компанията е изпълнила своята част от работата. изцяло.

 

 

 

В момента част от необходимото оборудване вече е монтирано на обекта и съответните подразделения на Енергоатом извършват работа, която предхожда пускането в експлоатация.
Следователно, веднага щом НЕК „Укренерго“ изпълни своята част от задълженията, линията може да бъде пусната в експлоатация.
По оценки на експерти НЕК може да приключи работата през април.

За справка

Въздушният електропровод, който е работил по време на СССР от разпадането му, е изведен от експлоатация и не е в експлоатация от 1991 г.
Именно Енергоатом повдигна въпроса за необходимостта от неговото възстановяване и благодарение на активната позиция на Министерството на енергетиката това стана възможно.

„Така разширяваме нашите възможности и укрепваме връзката на Украйна с европейската енергийна система. Това е изключително важно в условията, когато Русия извършва целенасочени атаки срещу нашата енергийна инфраструктура“, подчерта Петро Котин.
И добави: в бъдеще този електропровод ще даде възможност на Украйна да изнася и внася електроенергия в страните от ЕС, което ще има положително въздействие върху развитието на икономиката на страната.

Източник: https://t.me/energoatom_ua/12581

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари