ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Хроника на събитията в ЗАЕЦ за изминалата седмица

07.03.2023

▪️ Най-голямата атомна електроцентрала в Европа – Запорожката – е превзета и контролирана от една година от руските военни, които продължават да нарушават всички изисквания за ядрена и радиационна безопасност.

 

 

▪️ Нашествениците живеят в централата, като са подредили помещенията на АЕЦ за жилища и са организирали там „кухня“. С това те откровено нарушават пожарната безопасност, защото готвят храна на открит огън.
Освен това окупаторите безсмислено извършват заваръчни работи в сградите на ЗАЕЦ. Всички тези действия многократно са довели до задействане на пожарната аларма.

▪️ Също така, в нарушение на всички изисквания за пожарна (и не само) безопасност, окупаторите на Запорожката АЕЦ продължават да разполагат военна техника в машинните отделения на енергоблоковете, прозорците на централата са запушени с чували с пясък, а картечни позиции са създадени на нейна територия.

▪️ Опитвайки се да „подобрят условията на живот“, обитателите не се замислят много за хигиенния компонент, защото готвят, спят, перат и дефекират в офисите и мазетата на производствените помещения на централата. Там се сушат „изпраните“ дрехи.

▪️ Неспазването на елементарни хигиенни правила предизвика разпространението на инфекциозно заболяване сред руските военни. Треска, слабост, главоболие и гадене, жажда и диария се разпространяват сред нашествениците и тези, които са в контакт с тях.

Източник: https://t.me/znppatom/1521

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари