ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Qantum? – журналистът Григор Лилов прави важни разкрития във Фейсбук

03.10.2012

Цитат:

Ето един особено скандален документ. 

През януари „инвеститорите“, неизвестни на никого по света, са изпратили писмо до Бойко Борисов, с което са дали офертата си! А Бойко излъга, че не ги е виждал.

И едно необходимо пояснение. През март той „спря“ Белене само три дни преди изтичането на срока на последния Анекс № 14, за да даде аргумент на руснаците да посочат „виновно поведение“ от нашата страна и да си искат неустойките.

А в същото време с подставените лица на същите руснаци, които онзи ден ги представиха официално у нас, е търсил финансиране по света за проекта, но вече като напълно частен.

Да се върна на скандала с документа. В това писмо „уважаваните американци“, дошли у нас да възродят „Белене“ са цитирали две големи и авторитетни световни компании, с които ще работят.

Компаниите, посочени в маса български документи, разпратени по света (предназначени за търсене на шарани с пари по света, които да се вържат на кукичката „Белене“), са протестирали пред американското посолство у нас – Джеймс Уорлик. Ето го писмото, с което протестират:


Григор Лилов в страницата си във Фейсбук казва за себе си:

Животът е онова, с което ни изненадва, докато го планираме. Между ядрената физика, философията, икономиката или социологията избрах … журналистиката. Опитах всички централни медии в България – от БНТ през пресгрупата, Кеш до Труд и др. Получих национални награди, наградата на американската фондация „За свободна и демократична България“, публикувам и в авторитетни световни медии, анализатор съм на световни институции и аналитични центрове, но… Но най-неподправената свобода намерих чрез книгите си.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари