ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Турция започва изграждането на град за персонала на АЕЦ „Аккую“.

09.02.2023

Akkuyu Nuclear, която изпълнява проекта за изграждане на първата атомна електроцентрала в Турция, подписа договор с турската строителна компания Ozaltyn Insaat за изграждането на жилищен комплекс за персонала на АЕЦ Akkuyu.
Първият турски град на ядрените енергетици ще отговаря на най-модерните стандарти.

 

 

Жилищният град ще се състои от едносекционни жилищни сгради с комфортни апартаменти с различни формати. Градът ще бъде проектиран да побира повече от 6000 души.
На територията на града се предвижда изграждането на детска градина и училище, магазини, ресторанти и кафенета, медицински център и аптека, спортни и социално-културни комплекси, хотел. Жилищната зона ще бъде оборудвана с детски и спортни площадки и обща зона за отдих на всички живущи.
Строителството ще се извърши на три етапа, като завършването на третия етап е планирано за края на 2025 г.

Мястото за изграждането на града на ядрените енергетици е избрано много добре – недалеч от морския бряг и в рамките на висока транспортна достъпност от най-близките населени места – областния център Силифке и селище от градски тип Тасуку.
Градът ще бъде разположен между две големи международни летища – Анталия и Чукурова, тоест на удобно място за бъдещите жители. Освен това Ozaltyn Insaat изгражда основната част от крайбрежната магистрала Мерсин-Анталия и след завършването на строителството на тази магистрала, пристигането до жилищния град от всяко летище ще стане много по-лесно и удобно.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-239239

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари