ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Най-силното земетресение в Турция не е засегнало строителството на АЕЦ „Аккую“.

07.02.2023

Земетресение с магнитуд 7,5 е регистрирано в шест региона на Турция, както и в Сирия. Голям брой къщи са разрушени, има загинали.

 

 

Според „Росатом“ няма щети на строителната площадка на АЕЦ „Аккую“.

„На площадката на АЕЦ „Аккую“ също бяха усетени земни трусове със сила около 3 бала, но нашите специалисти не разкриха щети по строителни конструкции, кранове или оборудване.
Въпреки това, ние провеждаме обширни диагностични дейности, за да гарантираме, че строително-монтажните операции могат да продължат безопасно.
Ще окажем всякаква подкрепа на пострадалите от земетресението. Събираме предмети от първа необходимост сред служителите“, каза Анастасия Зотеева, генерален директор на Akkuyu Nuclear.

Според нея отделът за мобилизационно обучение, гражданска защита и извънредни ситуации, аварийните центрове на Akkuyu Nuclear си сътрудничат с Турската агенция за управление на извънредни ситуации (AFAD) и се готвят да изпратят оборудване и персонал, за да помогнат за отстраняване на последствията от земетресението.

Източник: https://strana-rosatom.ru/2023/02/06/silnejshee-zemletryasenie-v-turcii-ne/

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари