ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – Ехо от дискусиите с Westinghouse за изграждане на атомна електроцентрала в района Srikakulam на Andhra Pradesh

06.02.2023

Придобиването на земя, получаването на законови разрешения и проучванията на обекта са в ход, съобщи министърът на Съюза Джитендра Сингх – информира Rajya Sabha.

 

 

 

Централното правителство е в дискусии с Westinghouse Electric Company, САЩ, за изграждане на „шест ядрени енергоблока“ в Kovvada в област Srikakulam, което води до финализиране на предложението за проект, включително неговата цена и график.

Държавният министър на Съюза по въпросите на персонала, обществените оплаквания и пенсиите и PMO Jitendra Singh направи изявление в този смисъл в Rajya Sabha от името на министър-председателя в отговор на въпрос, зададен от депутата от Конгреса на YSR V. Vijaya Sai Reddy в четвъртък.

Г-н Сингх каза, че предпроектните дейности, т.е. придобиване на земя, получаване на законови разрешения и проучвания на обекта, са в ход.

Мутацията (прехвърлянето) на 2 061,1 акра земя в заводски обект (от общо 2 079,66 акра) на името на Nuclear Power Corporation of India Limited е завършена.

По време на пиковия период на строителство около 8 000 души ще бъдат заети в проекта, който следва камбанообразна крива. След като започне да функционира, всяка от централите-близнаци ще наема (преки и непреки) около 2000 души.

Също така имаше възможност за наемане на изпълнители/доставчици от бизнес възможности, които се появяват в резултат на увеличаването на икономическите дейности на обекта.

Източник: https://www.thehindu.com/news/national/andhra-pradesh/centre-in-discussion-with-westinghouse-for-setting-up-six-nuclear-power-plants-in-srikakulam-district-of-andhra-pradesh/article66463473.ece

 

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари