ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Дейностите на мисиите на МААЕ във всички украински АЕЦ ще допринесат за укрепване на безопасността на ядрените съоръжения в условията на постоянни вражески атаки – Герман Галущенко

18.01.2023

Министърът на енергетиката на Украйна Герман Глущенко приветства началото на мисиите на Международната агенция за атомна енергия във всички украински атомни електроцентрали.
Заедно с генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси и.д Ръководителят на Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна Олег Кориков и президентът на Energoatom NAEC Петро Котин, ръководителят на Министерството на енергетиката посетиха Южноукраинската АЕЦ и участваха в церемонията по издигане на флага на МААЕ.

 

 

 

„Приветстваме началото на мисиите на МААЕ в другите четири атомни електроцентрали на Украйна. Прякото присъствие на представители на международната агенция във всички украински атомни електроцентрали ще ни позволи да оценим отвътре всички опасности и заплахи за ядрената и радиационна безопасност, произтичащи от военните действия на Русия“, подчерта Герман Глущенко.

Министърът напомни, че повече от три месеца Руската федерация извършва целенасочени атаки срещу украински енергийни обекти. По време на една от тях възникна системна авария, в резултат на която всички атомни електроцентрали на Украйна бяха едновременно изключени.

„Поради руския обстрел четири атомни централи работеха едновременно на резервно захранване от дизелови генератори.
И по това време руските ракети продължиха да летят, всяка от които можеше да ги удари и да доведе до непредвидими последици. Трябва да спрем този ядрен тероризъм на Русия“, подчерта Герман Глущенко.

Източник: https://mev.gov.ua/novyna/diyalnist-misiy-mahate-na-vsikh-ukrayinskykh-aes-spryyatyme-posylennyu-bezpeky-na-yadernykh

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари