ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във всички АЕЦ в Украйна да бъдат разположени постоянни мисии на МААЕ

15.01.2023

Експерти от Международната агенция за ядрена енергия на ООН от следващата седмица ще присъстват във всички украински АЕЦ: Южноукраинската, Ровненската, Хмелницката и Чернобилската АЕЦ, каза директорът на МААЕ Рафаел Мариано Гроси.

Гроси ще посети всяко място следващата седмица, за да започне работата на мисиите. Всяка от тях ще включва по двама експерти на МААЕ, се казва в съобщение на агенцията.

 „Нашите експерти по ядрена и енергийна безопасност ще наблюдават ситуацията в централите, ще оценяват тяхното оборудване и други нужди, ще предоставят техническа поддръжка и съвети и ще докладват своите констатации на централата на МААЕ“, каза ръководителят на агенцията.

По-рано в Запорожката АЕЦ бяха изпратени инспектори на МААЕ, които продължават да работят в централата на ротационен принцип.
Припомняме, че на 5 октомври 2022 г. руският президент Владимир Путин подписа указ за прехвърлянето на ЗАЕЦ под руска юрисдикция, сега централата се управлява от Росенергоатом (дъщерно дружество на Росатом).

Тази седмица в АЕЦ пристигна нов екип от трима експерти (пети за целия период от 1 септември 2022 г.), който замени предишната група, която беше там няколко седмици.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-238330

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари