ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и МААЕ обсъждат осигуряване безопасността на Запорожката АЕЦ

23.12.2022

На 22 декември 2022 г. в Москва се проведе пореден кръг от консултации между Алексей Лихачов, генерален директор на държавната корпорация „Росатом“, и Рафаел Гроси, генерален директор на МААЕ.

 

 

От руска страна в консултациите взе участие ръководителят на Ростехнадзор А.В. Трембицки, началник на войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Руската федерация И.А. Кирилов, началник на Главното управление за защита на обектите на Руската гвардия В.И. Машевски и заместник-директорът на Департамента за неразпространение и контрол на въоръженията на руското външно министерство И.С. Вишневецки.

По време на срещата бяха обсъдени подходите за създаване на защитна зона за ядрена и физическа безопасност в Запорожката АЕЦ. Констатирана е значителна близост на позициите по проекта на декларация за създаване на такава зона. Преговорите ще продължат с разбирането за необходимостта от постигане на взаимно приемлив текст възможно най-скоро.

Страните обсъдиха подробно ситуацията в Запорожката АЕЦ в контекста на задачата за подобряване на надеждността на електро- и топлоснабдяването на площадката на атомната електроцентрала и град Енергодар.
Бяха обсъдени въпроси, свързани с работата на мисията от експерти на МААЕ в централата.

И двете страни оцениха разговора като съдържателен, полезен и откровен.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-237657

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари