ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Окупаторите готвят нова провокация в Запорожката АЕЦ

09.12.2022

На територията на превзетата Запорожка атомна електроцентрала рашистите вчера докараха няколко ракетни установки „Град“.

 

 

Нашествениците поставиха това оръжие в близост до енергоблок № 6, точно до територията на сухото хранилище за отработено ядрено гориво на централата, където преди това бяха изградили някои „защитни съоръжения“ в секретен режим, нарушавайки всички условия за организация на ядрена и радиационна безопасност.

Най-вероятната подготвяна провокация е обстрелът на отсрещния бряг на Днепър, по-специално мостовете Никопол и Марганец, с тези инсталации „Град“ директно от площадката на ЗАЕЦ, използвайки „прикритието“ на енергоблокове и хранилища за отработено ядрено гориво.

Целият свят разбира грубите нарушения на всички норми и изисквания за ядрена и радиационна безопасност при експлоатацията на ЗАЕЦ, която нашествениците използват за военни цели.
От самото начало на агресията те разполагат там личен състав, военна техника, оръжия и взривни вещества; минирани са територията на централата и пътищата за достъп до нея.

❗️ Обръщаме се към МААЕ и цялата световна атомна общност, като информираме за допълнителното разполагане на РСЗО „Град“ директно на площадката на ЯЕЦ. И отново призоваваме за създаване на зона за сигурност вътре и около централата за нейната пълна демилитаризация и деокупация.

Източник: https://t.me/znppatom/1413

Tags:

2 Responses to Окупаторите готвят нова провокация в Запорожката АЕЦ

 1. Kostoff on 12.12.2022 at 16:27

  Време е да цитирате и ПИК .

  • Красимир Христов on 12.12.2022 at 21:56

   Сам човек – толкова може.
   Никой не Ви пречи да слагате в коментарите си и цитати.
   Достатъчно е да посочвате източника.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари