ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Kansai Electric ще поиска одобрение за удължаване на живота на ядрените реактори Takahama No 3, 4

27.11.2022

ТОКИО, 25 ноември (Ройтерс) – Kansai Electric Power Co заяви в петък, че ще поиска одобрение от регулаторите за удължаване на живота на своите ядрени реактори Takahama № 3 и 4 до 60 години.

 

 

 

Япония, в опит да се справи с растящите цени на енергията, заяви, че ще удължи живота на съществуващите реактори, както и ще рестартира повече неактивни ядрени централи и ще обмисли разработването на реактори от следващо поколение, голяма промяна в политиката за ядрената енергия десетилетие след Фукушима бедствие.

Един ядрен енергиен реактор може по принцип да работи 40 години съгласно действащите разпоредби, но това може да бъде удължено с до 20 години еднократно.

Компанията каза в изявление, че проверките не са открили нищо съществено, което да причини проблеми, ако периодът на работа бъде удължен.

Преди това Kansai Electric отправи подобно искане, което беше удовлетворено, както и от Kyushu Electric Power Co (9508.T) и Japan Atomic Power Company.

Източник: https://www.reuters.com/business/energy/kansai-electric-seek-nod-extend-life-takahama-no-3-4-nuclear-reactors-2022-11-25/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари