ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За текущото състояние на украинските атомни електроцентрали – коментар на специалиста

24.11.2022

 Авторът Александър Биков познава много добре украинските АЕЦ поради многогодишното сътрудничесство на фирмата, която оглавява с тях.
С него се сприятелихме преди повече от десет години, когато се раждаше моят сайт. От тогава непрекъснато се консултирам с него и му вярвам безрезервно.

 

И така, кумулативният ефект от атаките срещу енергийната инфраструктура на Украйна доведе до постоянни прекъсвания на тока и в резултат на това дисбаланс в енергийната система и аварийно изключване от мрежата на всички украински атомни електроцентрали.
Нашите не извадиха от строя електропроводи, водещи директно към атомната електроцентрала, не стреляха по тяхна територия, както се случи в Запорожка, Курск и, вероятно, се подготвяше в АЕЦ Нововоронеж (а ние, за разлика от ООН и МААЕ, сме наясно, че тези, които стрелят и подкопават опорите са същите хора, които правят това от 2014 г. насам).

За съжаление трябва да кажа, че работата на аварийната защита (а именно, това се случва при загуба на външен потребител) за всеки реактор не минава без следа.
В допълнение, квалификацията на персонала в останалите украински АЕЦ е значително по-ниска от тази в Запорожката АЕЦ (моята вътрешна оценка: Южноукраинската АЕЦ е най-добрата от останалите, ХАЕЦ е най-лошата) и не е факт, че колегите успяха да се запази поне един блок за захранване на собствените нужди на атомната централа при прекъсване на тока. Също така не е факт, че дизеловите генератори и дизеловите двигатели са пуснати на колеги там в достатъчни количества (да, проверките се извършват ежегодно и не всички са положителни).

От моята „гледна точка“ именно там, а не в ЗАЕЦ, сега са нужни инспектори на МААЕ с разширени правомощия, за да се предотвратят никому ненужни глупости като изземването на нафта за нуждите на фронта.
И да, може би. т.нар „Международната общност“ най-накрая ще оцени няколкото церемониални изстрелвания на Централизираното ХОГ, което все още не е приело нито един контейнер с отработено ядрено гориво, принуждавайки всички украински атомни електроцентрали да нарушат изискванията на собственото си ядрено законодателство за осигуряване на място в басеините отработеното ядрено гориво. за аварийно разтоварване на реактора.

Източник: https://aftershock.news/?q=node/1181117

 

Tags: ,

One Response to За текущото състояние на украинските атомни електроцентрали – коментар на специалиста

  1. TSO on 24.11.2022 at 16:00

    ⚡️⚡️⚡️ ДП „НАЕК“ „Енергоатом“ прави всичко възможно да възстанови работата на ядрената генерация възможно най-скоро.

    Тази сутрин, 24 ноември 2022 г., Запорожката АЕЦ получи захранване за собствени нужди от енергийната система на Украйна. Всички дизел генератори са спрени и преминават в режим на готовност.

    Провеждат се пускови операции на енергоблоковете на Ровенската, Южноукраинската и Хмелницката АЕЦ. В рамките на деня, ако електроенергийната система е готова, блоковете на тези централи ще бъдат присъединени към електропреносната мрежа и ще бъде възстановено подаването на електроенергия за нуждите на гражданите и икономиката на Украйна.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари