ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция има за цел да намали потреблението на енергия с 10% още тази зима

17.09.2022

Френското правителство драстично увеличи целта си за намаляване на потреблението на енергия тази зима и избягване на прекъсванията на електрозахранването, в очевиден опит да привлече общественото внимание.

 

Премиерът Елизабет Борн призова домакинствата, бизнеса, местните и националните власти да намалят потреблението на електроенергия с 10% в сравнение с миналата година, според презентация, изпратена до репортери след пресконференция.

По-рано правителството на страната си постави за цел да намали потреблението в такава пропорция в рамките на две години.

Отбелязва се, че новият план е доста амбициозен.
За сравнение, през 2020 г., която беше белязана от пандемията на Covid и повтарящите се прекъсвания на тока, общото потребление на енергия от крайните потребители е спаднало с 5,6%, според френското министерство на околната среда.

Франция е похарчила и предвидила в бюджета си един милиард евро, за да ограничи растящите цени на електроенергията и газа и да помогне на по-бедните домакинства да плащат сметките си за електричество и газ и да се справят с инфлацията.

Но докато спонсорираните от държавата мерки донесоха известно облекчение на потребителите и помогнаха за намаляване на инфлацията спрямо останалата част от еврозоната, правителството предупреди, че потреблението трябва да бъде намалено, за да се избегнат непланирани прекъсвания на електрозахранването.

Националният оператор на електрическа мрежа Reseau de Transport d’Electricite заяви в сряда, че може да се наложи да издаде известия тази зима, изискващи от домакинствата, бизнеса и местните власти да намалят потреблението през пиковите часове.

Това дойде ден, след като министърът на енергетиката Агнес Пание-Рунаше изключи всякакъв риск от прекъсвания на електрозахранването, които да сринат енергийната система на Франция, но каза, че в случай на прекъсване на електрозахранването би било възможно известно организирано разтоварване, в зависимост от времето.

Източник: https://elektrovesti.net/81134_frantsiya-pragne-skorotiti-spozhivannya-energii-na-10-vzhe-tsiei-zimi

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари