ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия планира да ограничи цените на електроенергията

14.09.2022

Правителството на страната ще обмисли определянето на лимит на индустриалните сметки за електроенергия едновременно с ограничаване на цените за домакинствата и държавните институции, за да им помогне да преодолеят енергийната криза, каза министърът на финансите Збинек Станюра, съобщава Ройтерс (https://www.reuters.com/business/energy/czech-minister-wants-power-price-limits-industry-part-broader-help-2022-09-11/)

 

Според него това решение може да бъде приложено в следващите месеци и в рамките на две години. Правителството добави, че таван на цените от около 200 евро за MWh – доста под пазарните цени от миналия месец – би бил добър таван на цените за компаниите.

Освен това чешкото правителство вероятно ще определи максимална крайна цена, която домакинствата могат да таксуват за електроенергия. А в публичния сектор те ще осигурят доставки на достъпни цени за места като училища, болници и т.н.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари