ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китайската CGN изля „първия бетон“ в блок 5 на Hualong One в атомната електроцентрала Lufeng

13.09.2022

Първоначално АЕЦ Lufeng трябваше да построи шест блока AP1000CGN

 

 

Първият бетон е излят на „ядрения остров“ на пети енергоблок на новата АЕЦ „Луфенг“, съобщи China General Nuclear (CGN).
Това бележи официалния старт на строителството на първия от двата реактора HPR1000 (Hualong One), планирани на площадката в китайската провинция Гуангдонг, където също са планирани четири реактора CAP1000.

В съобщение до Хонконгската фондова борса от 8 септември CGN каза, че „първият бетон на основната сграда на ядрения реактор“ е бил излят по-рано същия ден, отбелязвайки „началото на фазата на гражданско строителство“.

Изграждането на реакторите Hualong One като блокове 5 и 6 в АЕЦ Lufeng – заедно с реакторите CAP1000 в блокове 3 и 4 на атомната електроцентрала Sanmen на Китайската национална ядрена корпорация и блокове 3 и 4 на АЕЦ Haiyan на държавата Енергийна инвестиционна корпорация – беше одобрена от Държавния съвет през април тази година. Проектът CAP1000 е китайската версия на AP1000. Строителството на атомната електроцентрала Sanmen-3 започна през юни, а първият бетон за атомната електроцентрала Haiyan-3 беше излят през юли.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/09/12/128136

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари