ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южнокорейската KHNP ще изгради за Росатом „турбинните острови“ на четирите енергоблока на АЕЦ Ел-Дабаа в Египет

26.08.2022

Инженерното подразделение на държавната корпорация „Росатом“ (JSC Atomstroyexport) и Корейската хидро и ядрена корпорация (Korea Hydro and Nuclear Power Co. Ltd, съкратено KHNP) подписаха договор за изграждане на „турбинните острови“ по проекта за АЕЦ „Ел Дабаа“. в Египет.

 

 

Според подписания документ южнокорейската компания ще построи около 80 сгради и конструкции в четири енергоблока на станцията, както и ще закупи и достави оборудване и материали за „турбинните острови“ на атомната електроцентрала.

„Сделката за Turbine Islands (турбинните острови), сключена с ASE, може да се разглежда като значително постижение за Корея, което потвърждава нашите отлични възможности за строителство и управление на проекти, които бяха демонстрирани в ОАЕ.
Въз основа на нашия опит, натрупан в ОАЕ, KHNP ще положи всички усилия, за да гарантира успеха на проекта за АЕЦ „Ел Дабаа“, каза президентът на KHNP Хуанг Джу-хо.

 

 

Подписването на договора беше предшествано от сериозна подготвителна работа.
В резултат на консултациите през декември 2021 г. РОСАТОМ одобри KHNP като единствен участник в търга, на когото беше разрешено да преговаря и да сключи договор за предложената сделка, при условие че KHNP спазва изискванията на процедурите за възлагане на обществени поръчки на ASE и страните постигнаха споразумение за такава условия.

„Ядреното производство не само играе важна роля за посрещане на нарастващото търсене на електроенергия и постигане на въглеродна неутралност по света, но също така свързва държавите. Ние в „Росатом“ сме дълбоко убедени, че сътрудничеството в областта на ядрените технологии не трябва да се прекъсва в условията на турбулентност, а напротив, трябва да го укрепваме и разширяваме в интерес на нашите страни“, каза заместник-директорът на блока за Развитие и международен бизнес на държавната корпорация „Росатом“, директор по международния бизнес Б.Н. Арсеев на церемонията по подписването.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/08/25/127588

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари