ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Мнозинството от полските граждани подкрепят програмата за изграждане на АЕЦ

12.08.2022

Ускоряването на работата по изграждането на атомни електроцентрали в Полша се подкрепя от 64% от жителите на страната, на 9 август, позовавайки се на резултатите от проучване на компанията „Пазар и мнения“, съобщава Полската агенция по печата.

 

 

В същото време 37% от анкетираните смятат, че Полша трябва „много да ускори“ изграждането на атомни електроцентрали, а 27% смятат, че „по-скоро трябва да се ускори, отколкото да не“.
Повечето поддръжници на изграждането на атомни електроцентрали в Полша са сред мъжете (75%), както и сред хората с висше образование (70%).

13% от анкетираните са против изграждането на атомна електроцентрала в Полша. 7% от анкетираните смятат, че „е по-ненужно, отколкото необходимо да се ускорява“, а 4% от анкетираните казват, че в Полша не трябва да има атомна електроцентрала.

23% от анкетираните не могат да решат дали Полша се нуждае от ядрена енергетика или не.

Анализаторите на компанията Market and Opinions заключиха, че нарастващото желание на народа на Полша да построи атомна електроцентрала е продиктувано от високите цени на енергията, както и от постепенното забравяне на катастрофата в Чернобил, която дълги години напомняше на народа на Полша за опасността от атомни електроцентрали.

Припомнете си, че през 2006 г. делът на противниците на ядрената енергия в Полша е 56%. През 2021 г. в Полша вече имаше 20% противници на атомните електроцентрали.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/08/11/127265

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари