ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Energoatom и Westinghouse стартират стажантска програма в САЩ за ядрени инженери

04.08.2022

Шестдесет ядрени специалисти и дипломанти ще изучават технологията AP1000® в Съединените щати

 

 

Компанията Westinghouse Electric и ДП „Енергоатом“ НАЕК обявиха днес сътрудничество, благодарение на което повече от 60 украински ядрени специалисти и дипломанти ще могат да преминат стаж и да получат възможности за развитие.
Многогодишна практическа програма за технологията AP1000® ще започне през есента на 2022 г. в централата на Westinghouse в САЩ.

След завършване на курса на обучение, новообучените технологични специалисти AP1000® ще имат многобройни възможности да приложат своите инженерни, технически и технологични умения за поддръжка на нови проекти за изграждане на блокове AP1000® в Украйна, по-специално в наскоро създадения инженерно-технически център на Westinghouse в Киев .
Специалистите също ще бъдат обучени да предоставят критична подкрепа за бъдещи програми за извеждане от експлоатация на енергийни блокове на украинските атомни електроцентрали.

„Ние ще изберем най-талантливите сред нашите млади специалисти и перспективни възпитаници на водещи украински университети. Възможността да изучаваме технологията AP1000® за няколко месеца ще бъде безценна и ще ни позволи да ускорим постигането на нашите цели в областта на чистата енергия и да засилим усилията за енергийна сигурност“, каза Олег Бояринцев, изпълнителен директор по персонала на SE „НАЕК Енергоатом“.

„Благодарение на програмата за обучение на Westinghouse украинските специалисти и студенти ще получат уникален опит за развитие в ядрената индустрия, докато започваме изпълнението на проекти AP1000® в цяла Украйна“, каза Дейвид Дърам, президент на Westinghouse Energy Systems. „Отварянето на нашите съоръжения от световна класа за настоящи и бъдещи украински ядрени споциалисти укрепва тясното партньорство на Westinghouse с Energoatom и Украйна.“

Припомняме, че през юни 2022 г. Westinghouse и Energoatom разшириха споразуменията за доставка на ядрено гориво за всички действащи атомни електроцентрали на Energoatom в Украйна и изграждането на девет енергоблока AP1000® в цялата страна.
Конструкцията AP1000® е доказан реактор от поколение III+ с уникални системи за пасивна безопасност, модулен дизайн и водеща в индустрията производителност и маневреност.

Проектирането и изграждането на енергоблокове AP1000® ще улесни значително индустриално сътрудничество между САЩ и Украйна, включително предложения за веригата за доставки в двете страни.

Източник: https://elektrovesti.net/81044_energoatom-i-westinghouse-zapuskayut-programu-stazhuvannya-v-ssha-dlya-atomnikiv

Tags: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари