ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На енергоблок №3 на индийската АЕЦ «Куданкулам» е монтирано оборудването на реакторната установка

19.07.2022

В енергоблок № 3 на АЕЦ „Куданкулам“ (Република Индия, генерален проектант и главен изпълнител е инженерното подразделение на държавната корпорация „Росатом“) е завършен монтажът на оборудването на реакторната установка по метода с отворен капак «open top».

„Open top“ е технология за монтиране на оборудване с отворен купол, използвана от индийските партньори по предложение на руската страна със съответното предоставяне на проектна документация.
За първи път в АЕЦ „Куданкулам“ методът е приложен при монтаж на корпуса на реактора на енергоблок № 3 в проектно положение.
В момента по този метод вече е завършен монтажът на парогенераторите, главните циркулационни помпи, главният циркулационен тръбопровод и компенсаторът на налягането.

„Тази технология е насочена към намаляване на рисковете и намаляване на времето за монтаж на оборудването.
Предварителеният анализ показа, че „отвореният метод“ дава икономия на време – 5-7 месеца.
Оборудването се подава директно през отворената отгоре цилиндрична част на зданието на ядрения остров, което намалява броя на извършваните операции. Съвременното ниво на развитие на техниката гарантира, че работата се извършва в съответствие с всички нормативни изисквания“, каза Андрей Лебедев, вицепрезидент на АО АСЭ за проектите в Индия и порспективните проекти.

Паралелно с монтажа на оборудването на реакторната установка по метода «open top» масирано се извършва работа по монтажа на топлотехническото и електротехническо оборудване.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-231061

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари