ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай изля първия бетон за третия енергоблок CAP1000 на АЕЦ Хайян

19.07.2022

„Първият бетон“ е излят за ядрения остров на третия ядрен блок на АЕЦ „Хайян“, съобщи Шанхайският научно-изследователски и проектен институт за ядрено инженерство (SNERDI).
Това бележи официалния старт на строителството на първия от двата реактора CAP1000, планирани като втори етап на площадката на тази АЕЦ в китайската провинция Шандонг.

 

 

„Изграждането на фундаментната плоча на ядрения остров на трети енергоблок на атомната електроцентрала Haiyan започна в 9:17 сутринта на 7 юли и завърши в 14:16 на 9 юли“, казаха от SNERDI, „Това отне 53 часа, и общо бяха излети 5488 кубика бетон”.

Изграждането на два нови енергоблока CAP1000 във всяка от атомните електроцентрали Sanmen, Haiyan и Lufeng беше одобрено от Държавния съвет на Китай на 20 април тази година.
Получено е одобрение за блокове 3 и 4 на АЕЦ Sanmen, блокове 3 и 4 на АЕЦ Haiyang и блокове 5 и 6 на атомната електроцентрала Lufeng.

Два енергоблока с AP1000 на Westinghouse вече работят в централите Sanmen и Haiyang, а два реактора CAP1000, китайската версия на AP1000, са одобрени за втората фаза (блокове 3 и 4) на всяка от централите.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/07/15/126469

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари