ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2022 г. ще започне изграждането на два нови енергоблока ВВЕР-1200 на Ленинградската АЕЦ.

26.06.2022

На 24 юни в град Сосновый Бор се проведе обществено обсъждане за изграждането на нови енергоблокове на Ленинградската АЕЦ.
Пряка транслация на събитието беше излъчена на
LAES Youtube канала на ЛАЕЦ и групата ЛАЕЦ във Vkontakte – https://youtu.be/evKR8eouT1Y

 

По време на общественото обсъждане бяха изслушани доклади за проекта за строителство на блокове № 7 и № 8 на Ленинградската АЕЦ, както и за въздействието върху околната среда от проекта за изграждане на блоковете.

Подробности

Енергийните блокове № 7 и № 8 ВВЕР-1200 на Ленинградската АЕЦ се планира да бъдат пуснати в експлоатация съответно през 2030 г. и 2032 г.
Те ще станат заместващи мощности на блокове №3 и №4 с РБМК-1000. Ежедневното производство на всеки енергоблок ВВЕР-1200 ще бъде около 28 милиона kWh електроенергия, като за целия период на експлоатация, предвиден от проекта, всеки нов енергоблок ще произвежда повече от 450 милиарда kWh за обединената енергийна система на страната.

Заместващите мощности на ЛАЕЦ ще се превърнат в гаранция за енергийната независимост на държавата, ще позволят изпълнението на съществуващите и планирани големи регионални инвестиционни проекти, ще осигурят социалната стабилност на град Соснови Бор и цялата Ленинградска област и ще внесат още светлина и топлина в домовете на руснаците.

Източник: https://terastudio.com/news?id=27076&utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A/ /yandex.ru/news/ search%3Ftext%3D

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари