ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проектите на „Росатом“ в Арктика ще създадат над 6000 работни места до 2030 година

19.06.2022

„Собствените инвестиции на Росатом в развитието на Арктика по текущи проекти до 2030 г. ще надхвърлят 700 милиарда рубли“, каза Владимир Панов, специален представител на държавната корпорация, на сесията „Инвестиционни проекти в Арктика: преференциални режими“, която беше проведена на Санкт-Петербургския Международен Икономичеки Форум (СПМИФ).

 

 

Една трета от тези средства е за обновяването на ледоразбиващия флот.
Друга четвърт са за минните проекти – литиев проект, Совиное, Павловское.
Освен това държавната корпорация оборудва трасето на Северния Морски Път (СМП), изгражда пристанищна инфраструктура и развива транзита.

През 2028 г. ще бъде пусната в експлоатация първата наземна атомна електроцентрала с малка мощност в Русия. Тя ще ще е с мощност най-малко 55 MW и ще осигури чиста енергия за разработването на находището на злато Кючус и близките села.

 

 

Всяка рубла, инвестирана в проекта за изграждане на АЕЦ в Република Саха (Якутия), средно дава на руската икономика 2,6 рубли на етапа на строителство и 2,4 рубли на етапа на експлоатация.

t.me/rosatomru/492

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари